Bel mij terug


Een bijzonder woongebied

Haverleij… de exclusieve combinatie van markante woningen met een weidse natuurbeleving. Negen trotse kastelen en een groot slot herbergen luxe woningen in soorten en maten. Rondom en ertussen welft een overweldigend landschap van weilanden, bomenrijen, en waterpartijen.

Haverleij ligt ‘in the middle of everywhere’. De snelweg A59 ligt ver genoeg om er geen hinder van te ervaren, maar u rijdt er wel binnen 5 minuten naartoe. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Arnhem: al deze steden zijn binnen drie kwartier bereikbaar met de auto. Ook het openbaar vervoer van en naar het centrum van ‘s-Hertogenbosch kent frequente tijden en is nooit ver weg.

Haverleij is een nieuwe woonwijk met circa 2500 bewoners, waar alle ruimte is om te leven, te spelen, te sporten en te recreëren. Ieder woonkasteel biedt plaats aan zo'n 50 tot 90 woningen. Architecten met internationale faam ontwierpen de kastelen. Elk kasteel heeft een heel eigen identiteit, vorm en karakter, precies passend in de omgeving. De Kastelen:

Kasteel Velderwoude; is het eerste kasteel in Haverleij en werd opgeleverd in 2001. Het is ontworpen door de Belgische architect Jo Crépain en ligt midden in het landgoedbos. De ‘ophaalbrug’ geeft direct het gevoel van een vorstelijke woonomgeving. Het carré-vormige ontwerp biedt plaats aan 52 woningen en 34 appartementen.

Kasteel Holterveste; is een uitstekend voorbeeld van een kasteel. De ontwerper Michael Graves overgoot het kasteel met zijn bekende post-moderne sausje. Holterveste bestaat uit 38 eengezinswoningen en 26 appartementen, gegroepeerd rond een ruim open binnenhof. De binnenhof is een ideaal speelterrein voor kinderen, maar is ook geschikt voor buurtactiviteiten.

Slot Haverleij; Slot Haverleij vormt het centrale punt in plan Haverleij. Dankzij de prachtige ligging en de vele voorzieningen, doet het Slot denken aan een vestingstadje van weleer. Van buiten oogt het Slot als een robuuste façade: een massief en symmetrisch bouwwerk, met op de hoeken kenmerkende torens en fortressen. Slot Haverleij omvat maar liefst 450 woningen en appartementen, een school, kinderopvang en zelfstandig ondernemerschap.

Kasteel Zwaenenstede; is omringd door water en nabijheid de golfbaan Haverleij. Het is ontworpen door de Italiaanse architect Adolfo Natalini, welke er 55 luxe en ruime kasteelwoningen in vormde. Door de kleuren en de materiaalkeuze straalt het kasteel een zuidelijke sfeer uit.

Kasteel Daliënwaerd; gelegen tussen landgoedbossen en het golfterrein. De 68 woningen en de geringe hoogte geven dit kasteel een intieme uitstraling. Daliënwaerd kenmerkt zich door haar dynamische symmetrie: het is gebouwd in een perfecte carrévorm, met ronde torens op de vier hoeken.

Kasteel Wuyvenhaerd; is ontworpen door de Nederlandse architecten Lafour & Wijk en opgeleverd in 2002. Het biedt plaats aan 21 luxe appartementen en 59 ruime woningen, die variëren van patiowoning tot gezellige eengezinswoning. Het krachtige silhouet van Wuyvenhaerd levert vanuit verschillende gezichtspunten een steeds wisselend beeld op.

Kasteel Leliënhuyze; is opgeleverd in 2006 en opgebouwd uit 67 woningen, alle ontworpen door architect Sjoerd Soeters. De eigen identiteit van de huizen en appartementen vertaalt zich in de verschillende gevels en raampartijen en in de afwisseling van tuinen, terrassen en Franse balkons.

Kasteel Beeckendael; is een modern kasteel midden in het groen. En juist dat groen is de charme van dit kasteel: door de speciale architectuur is het landschap overal aanwezig, of u nu buiten of binnen bent. De 62 riante woningen bieden allemaal een maximaal uitzicht op de natuur.Wonen & Werken
Alle woningen in Haverleij maken onderdeel uit van een kasteel of van het Slot Haverleij, een vestingstadje met sfeervolle straatjes en pleintjes. En al deze kasteelgebouwen hebben, net als in vroegere tijden, een eigen binnenplaats. Ingericht op een manier die naadloos aansluit bij de sfeer van het kasteel. Bijvoorbeeld met parkjes, waterpartijen of Engelse rozentuinen. De binnenplaatsen van de kastelen zijn openbaar gebied. Ook het parkeren gebeurt meestal hier, vaak ondergronds of door het groen aan het zicht onttrokken.

Volop Privacy
Privacy staat hoog in het vaandel in Haverleij. Doordat slechts tien procent van het gebied bebouwd wordt, blijft er veel ruimte over voor het landschap tussen de kastelen. Bij de indeling van de woningen is hier ook nadrukkelijk rekening mee gehouden. De woningen zijn voornamelijk gericht op het landschap waardoor de woonruimtes als het ware overgaan in het overweldigende landschap van Haverleij. Ook beschikken alle huizen over een eigen tuin of terras. Zo geniet u niet alleen in de natuur, maar ook in uw eigen woning van rust en ruimte. Bovendien zijn de woningen lekker luxe en bieden ze de veiligheid, vrijheid en exclusiviteit die Haverleij kenmerken.

Werken aan Huis
Vanuit Haverleij zit u zo in 's-Hertogenbosch of op de snelweg naar een andere bestemming. Maar met de technische mogelijkheden van nu, zoals bijvoorbeeld een ISDN-aansluiting, ontpopt uw huis zich al snel tot een perfecte werkplaats. Diverse woningen in Haverleij lenen zich hier goed voor. Ze zijn ruimer, beschikken over extra kamers of hebben een atelierruimte. In het Slot Haverleij zijn zelfs een aantal echte praktijkwoningen. Deze mogelijkheden geven u de vrijheid om uw leven in te richten zoals u dat wilt.

Sport en Natuur
In de prachtige landelijke omgeving is er voldoende ruimte voor sport. Zo bied Golf Club Haverleij u de mogelijkheid te genieten van de combinatie sport en weidse natuurbeleving. Golfbaan Haverleij ligt in Engelen, gemeente 's-Hertogenbosch. De club is opgericht in 2002. De leden spelen op de baan van BurgGolf Haverleij, één van de zeven BurgGolf banen in Nederland.

Ruimte, weidsheid en privacy zijn dan ook de sleutelwoorden in Haverleij. Slechts tien procent van de 225 hectare is bebouwd. Vanuit uw terras of tuin heeft u dus UITZICHT met hoofdletters. Geen wonder dat enthousiaste bewoners er naar eigen zeggen ‘verliefd op zijn geworden’.
Heeft u al een HouseHunting account?
Neem contact op
Vestiging:
Naam:
Telefoon:
Email:
Opmerking: