HouseHunting: uw verhuurmakelaar in Hoorn en omgeving!

Hoorn is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. Hoorn ligt via het Hoornse Hop aan het Markermeer. De gemeente Hoorn heeft een oppervlakte van 52,49 km², waarvan 32,62 km² water.
Geschiedenis van Hoorn

Volgens oude Friese legendes is Hoorn gesticht door Hornus, stiefzoon van koning Radboud.
Volgens de Hoornse geschiedschrijver Velius ontstond Hoorn in de 14e eeuw bij de monding van de Gouw voorbij de dijk van het Oost en het West, een veenstroompje dat via een sluis en overtoom bij de Rode Steen in de Zuiderzee uitmondde.

Op 26 maart 1357 verleende Willem V stadsrechten aan Hoorn, tegen betaling van 1550 schilden. Door deze maatregel kon de stad zelf rechtsregels opstellen en handhaven, en belastingen innen.

De gemeente Hoorn werd in 1966 aangewezen als groeikern, wat in 1985 afliep. Sindsdien is Hoorn toch doorgegroeid. Hoorn huisvest veel forenzen, maar speelt zelf ook een belangrijke werkgelegenheidsrol met in 2007 ca. 30.700 arbeidsplaatsen.

Ligging van Hoorn

Hoorn ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van Amsterdam, aan het Markermeer. Tevens ligt het tussen Alkmaar en Enkhuizen. Het is de officieuze hoofdstad van de regio Westfriesland.

Musea in Hoorn

- Cultuurcentrum ManifestoAffichemuseum
- Historisch Museum Turkije-Nederland
- Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
- Museum van de 20e Eeuw
- Speelgoedmuseum De Kijkdoos
- Westfries Museum
 

 

Als verhuurmakelaar in Hoorn en omgeving zijn wij volledig op de hoogte wat een huurder en verhuurder wil! Als verhuurbemiddelaar zorgen wij er voor dat u geschikte huurders krijgt. Wij adverteren uw woonruimte op zeer grote schaal en zullen een voorselectie laten plaatsvinden. Wanneer u de beslissing neemt akkoord te gaan met de nieuwe kandidaat-huurder, zullen wij een antecedentenonderzoek laten plaatsvinden. Wij zullen er zorg voor dragen dat wij loonstroken, werkgeversverklaring, arbeidscontracten etc. innen en uiteraard voor u controleren. De bemiddeling zullen wij vanaf de huuropzegging t/m de voorinspectie en sleuteloverdracht verzorgen. Als makelaar zijnde is uw zorg onze zorg! Tevens kunt u van ons als intermediair verwachten dat wij de juiste huurovereenkomsten zullen opstellen.

Wilt u graag meer weten over het verhuren van uw woning, appartement of studio? Of zult u een geschikt huis? Dan bent u bij HouseHunting aan het juiste adres!  Meer informatie kunt u vinden op www.househunting.nl