woning verhuren in Eijsden en Margraten

Verhuurmakelaar HouseHunting Maastricht

HouseHunting Maastricht is gespecialiseerd in het verhuren van woningen in de regio Eijsden-Margraten. Met ervaring in de verhuurmakelaardij, kennis van de regionale markt en de focus op service, helpen wij u aan geschikte huurder. HouseHunting Maastricht legt de focus op het verhuren van studio’s en appartementen, als ook huizen. Als verhuurmakelaar in Eijsden-Margraten begeleiden wij het volledige huurtraject namens u, de verhuurder.  

Verhuren in Eijsden-Margraten

Bent u als verhuurder op zoek naar een huurder voor uw onroerend goed in de regio Eijsden-Margraten? Of het nu gaat om een studentenkamer, studio, appartement danwel een volledige huurwoning; De makelaars van HouseHunting Maastricht helpen u met het vinden van geschikte huurders!

Welke huurder is geschikt?

Veel verhuurders weten dat het vinden van een huurder niet ingewikkeld is; het vinden van de juiste huurder is daarentegen vaak een grotere opgave. Wij bepalen samen met u de juiste doelgroep voor uw vastgoed en stellen in samenspraak met u een duidelijk zoekprofiel op. Vervolgens gaan wij namens u op zoek naar de juiste kandidaat.

Ons klantenbestand van kandidaat-huurders is als volgt op te delen:

Studenten

Maastricht is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige studentenstad. De Universiteit van Maastricht is met haar 16500 studenten zelfs de meest internationale universiteit van Nederland. Jaarlijks zijn tal van studenten op zoek naar een geschikte kamer, studio of appartement, zowel  in Maastricht als ook de gemeentes Valkenburg, Meerssen en Eijsden-Margraten.

Expats

Zuid-Limburg een belangrijke expat-markt. Rondom de gemeente Eijsden-Margraten zijn veel grote bedrijven gevestigd die werknemers uit binnen- en buitenland aantrekken. Met name de buitenlandse werknemers, met veelal kortlopende contracten (<1 jaar), vormen een belangrijke markt voor verhuurders in Zuid-Limburg. Gemeubileerde woningen (studio’s, appartementen, eengezinswoningen) genieten de voorkeur.

Starters (alleenstaand of koppel)

Ook kent Zuid-Limburg een grote groep starters. Jong, veelal afgestudeerd en voorzien van een stabiel inkomen. Deze groep huurders vormt een belangrijk deel van ons klantenbestand.

Woonruimtes in de gemeente Eijsden-Margraten zijn zeer populair; Eenvoudig te bereiken met auto en openbaar vervoer, veelal goed onderhouden woningen in een prettige omgeving.

 

Het verhuren van uw onroerend goed

Leegstand is voor iedere verhuurder ongewenst. Wij zetten ons vanaf het begin van het huurtraject zo goed mogelijk in, om uw kamer, studio of appartement zo spoedig mogelijk weer verhuurd te krijgen.

Woningopname en adverteren

Uw woning wordt door ons opgenomen (afmetingen, foto’s, belangrijke kenmerken) en geven u aan de hand hiervan, advies over de huurprijs.

Aan de hand van uw wensen stellen wij een profiel op voor uw ideale huurder. Vervolgens stellen wij een advertentie (inclusief foto’s) op en plaatsen deze op alle relevante websites. Wij maken een selectie van kandidaat-huurders en bezichtigen met de potentiele huurders uw woning. 

Geschikte huurder gevonden

Wanneer wij de geschikte kandidaat gevonden hebben, voeren wij een screening uit. Wij verifiëren de identiteit van de kandidaat-huurder, inkomensverklaring van werkgever(s), het huurdersverleden van de kandidaat huurder en eventueel extra documenten indien dit noodzakelijk is.

Opstellen huurcontract en oplevering

Wij incasseren de eerste huurgelden en de borg, stellen de huurovereenkomst op en zorgen voor een correcte ondertekening. Tot slot voeren wij de oplevering voor u uit. Op het moment van oplevering dragen we uiteraard de sleutels over en voeren we een begininspectie uit. De inspectie wordt tijdens de oplevering uitgevoerd en vastgelegd op een inspectieformulier. Op dit formulier noteren we de huidige staat van de woning, denk hierbij aan eventuele gebreken, stoffering en/of meubilering, maar ook de aanwezige inventaris. De inspectie kunt u weer gebruiken bij het vertrek van de nieuwe huurder en bij het bepalen van het terugbetalen van de borg.

Voor meer informatie over hoe wij u als verhuurmakelaar kunnen helpen met het verhuren van uw studio, kamer, appartement of huis?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ralf Reubsaet

0438517209

maastricht@househunting.nl

Statensingel 164 a

6217 KJ Maastricht