Alkmaar

Alkmaar is een stad en een gemeente in de provincie Noord-Holland in Nederland. De gemeente Alkmaar telt 93.681 inwoners op een grondgebied van circa 30 km². Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland in inwoneraantal. De gemeente Alkmaar ligt in de samenwerkingsregio Kennemerland, en deels in West-Friesland en beschikt over twee spoorwegstations: Station Alkmaar en Station Alkmaar Noord. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in het bargoens ook wel Kaaskop genoemd. Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijks- en 700 gemeentelijke monumenten. Alkmaar staat bekend als kaasstad. Van begin april tot begin september wordt nog steeds wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden.
Geschiedenis van Alkmaar

In 2004 werd gevierd dat Alkmaar 750 jaar stadsrechten bezit. De stadsrechten van Alkmaar werden op 11 juni 1254 verleend door Willem II van Holland. Alkmaar deed toen voornamelijk dienst als grensvesting en uitvalsbasis in de strijd tegen de Westfriezen.

Het Noordhollandsch Kanaal, dat in 1824 geopend werd, liep bij de aanleg precies om Alkmaar heen. Door de groei van Alkmaar loopt het er tegenwoordig dwars doorheen. In 1865 en 1867 werd de infrastructuur nog verder verbeterd door de opening van de spoorlijnen tussen respectievelijk Alkmaar-Den Helder en Alkmaar-Uitgeest-Haarlem.

In de 20e eeuw ontstonden nieuwe woonwijken rond Alkmaar, en in 1972 werden Oudorp, Koedijk-Zuid en Sint Pancras-Zuid aan het grondgebied van Alkmaar toegevoegd. Momenteel is Alkmaar de 3e stad van de provincie Noord-Holland.

Musea in Alkmaar

- Het Beatles Museum. In Alkmaar is een museum over The Beatles te vinden.
- Het Hollands Kaasmuseum. Op het Waagplein vindt men het Het Hollands Kaasmuseum, dat is gevestigd in het monumentale Waaggebouw. Het museum toont de bereiding van zuivelproducten door de eeuwen heen, evenals de handel en het leven op het platteland.

HouseHunting is sinds 2005 gespecialiseerd Als verhuurmakelaar.  In de regio Alkmaar zijn wij volledig op de hoogte wat een huurder en verhuurder wil! Als verhuurbemiddelaar en makelaar zorgen wij er voor dat u geschikte huurders krijgt. Wij adverteren uw woonruimte op alle mogelijke websites zoals FUNDA  en zullen een voorselectie laten plaatsvinden. Wanneer u de beslissing neemt akkoord te gaan met de nieuwe kandidaat-huurder, zullen wij een antecedentenonderzoek uitvoeren. Wij zullen er zorg voor dragen dat wij loonstroken, werkgeversverklaring, arbeidscontracten etc. innen en uiteraard voor u controleren. De bemiddeling zullen wij vanaf de huuropzegging t/m de voorinspectie en sleuteloverdracht verzorgen. Als makelaar zijnde is uw zorg onze zorg! Tevens kunt u van ons als intermediair verwachten dat wij de juiste huurovereenkomsten zullen opstellen. 

Wilt u graag meer weten over het verhuren van uw woning, appartement of studio? Dan bent u bij HouseHunting aan het juiste adres! 

 HOUSEHUNTING NOORD HOLLAND

DE CORANTIJN 27-F

1689 AN ZWAAG